perjantai 3. heinäkuuta 2009

Ystävälle esiliinoja

Ystävä pyysi minua ompelemaan itselleen pari esiliinaa töihin (hoitoala). No minähän tietenkin suostuin, on kivaa vaihtelua vaippojen ompelemiselle. Hän kävi sitten ostamassa Marimekon kankaita ja kuten näkyy, toinen on nimeltään Lumimarja ja toinen Ananas. Jälkimmäisen kuosin on Maija Isola suunnitellut v. 1962.

Tässä essut kuvattuna hiukan limittäin lattialla. Mallin esiliinojen muotoon otin yhdestä omasta esiliinastani.
Tässä lähikuvassa rintataskut. Tein taskun kännykälle ja kahdelle kynälle. Kännykkätaskuun laitoin Kam-nepparin, ettei puhelin tipu taskusta. Myös niskahihnassa on Kam-nepparit.

Tässä kuvassa on toisen esiliinan alatasku, joka on sitten isompi. Tähän essuun jouduin tekemään taskun kappaleista, koska kankaassa oli painatus keskialueella ja kuviollinen osuus ei riittänyt koko taskun tekoon. Toisen essun tasku on ihan suorakaiteen muotoinen, eli siinä ei ole pyöristettyä alareunaa.

Reilun tunnin päästä nämä päätyy sitten omistajalleen. sengihnampakgigi Saa nähdä, mitä tykkää..doa

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Tuikku!
Hienosti päivitetty vanha esiliinamalli! Hyvin toimi, toinen on jo ollut käytössä (ja meni tietty pyykkiin heti käytön jälkeen). Kännykkätasku ja kynätaskut on tosi jees.
Onpa ihana tehdä töitä, kun vaatteet pysyvät siisteinä ja essun laittaa ihan hinkuna päälle, kun se on tuunattu nykyaikaan:-)