sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Joitakin kuvia Ahvenanmaalta

Laitan tähän joitakin kuvia reissulta. Ensimmäisissä kahdessa kuvassa nuorimmaiset on laivan pallomeressä. Emppu oli aivan ihastuksissaan valtavasta pallomäärästä.senyum


Kävimme yhtenä päivänä Kastelholman linnassa Sundissa. Linna on ainoa keskiaikainen linna Ahvenanmaalla. Kuvat on linnan rikkinäiseltä puolelta.Tämä kissa hengaili siellä mökillä koko viikon ja oli kuin kotonaan. Sisälle oli tulossa koko ajan. Epäiltiin, että oli mökin omistajien kissa. Eipä tullut kysyttyä.

Ja naapurilla oli lehmiä. Tokihan niistä piti kuvia ottaa.sengihnampakgigi


Käytiin myös Ahvenanmaan metsästys- ja kalastusmuseossa Eckerössä. Minulle jo toinen kerta siellä, mutta muut perheenjäsenet ei ole käyneet siellä aiemmin. Joitakin kuvia alla sieltä.Sen jälkeen kun oltiin käyty tuolla museossa, mentiin Riistasafarille. Oli ihan tuon museon lähellä. Kierros kesti vajaan tunnin. Safarilla näimme saksanhirviä, villisikoja ja strutseja. Niistä otokset alla.

Tämän alla olevan possun nimi oli Elvis.


Safarin alueella bongasimme myös tämän joutsenperheen.

Tässä toinen kuva mökistä. Kuvassa näkyy myös hieman tuota pihaa.


Torstaina kävimme läheisellä vuorella katsomassa maisemia. Aika pitkälle sieltä näkyy.Vuorella oli näkötorni.

Ja tässä kuva tornista otettuna. Tämä on melkein huipulta. Ihan ylös en mennyt, kun en päässy. Jalat ei suostunu jatkamaan ihan ylös, vaan muuttui painaviksi. <-- Korkean paikan kammo iski. Kaiken kaikkiaan reissu oli mukava. Paljon näi jäkemättä, mutta ehkä joskus uudestaan.. Kaupat ei oo yhtä pitkään auki kuin täällä mantereella, tuli huomattua. sengihnampakgigi

Hyvin vähän siellä suomea osataan, joten puhuimme enemmän ja vähemmän huonoa ruotsia tai englantia. Mut täytyy sanoa, että loppuviikosta se ruotsin kieli alkoi jo ärsyttää.

Yksi hyvä=halpa kirppis(=loppis) löydettiin yhden talon piharakennuksesta. Kirppistavaraa monessa huoneessa ja hinnat oikeesti paljon halvempia kuin täällä. Muutenkin kaikki kirppikset mitä näkyi maaseudulla, oli juuri omakotitalojen nurkissa. Tien varressa vain lappu= loppis. Maarianhaminassa näin yhden kirppiksen kävelykadun läheisyydessä, mutta se oli kiinni just silloin.

Ruoasta vielä.. Tehtiin enimmäkseen itse. Käytiin yhtenä päivänä Maarianhaminassa ravintolassa syömässä ja eräänä päivänä Eckerön reissulla etsittiin ruokapaikkaa ja ajettiin sitten Degersands camping&cafe-leirintäalueen ravintolaan syömään. Tää on pakko kertoa; isäntä tyttärineen päätti tilata tuttua ja turvallista: hampurilaisen perunoilla. Juu, ei ois kannattanu, kun molemmat jätti hampurilaisen syömättä. Siinä oli vain sämpylän pohja ja sen päällä n. 2 cm paksu harmaa jauhelihapihvi, sisältä punainen. Hiukan jotain lisuketta välissä. Siis oikeesti ei ollenkaan syötävän näköinen.

Myös Ahvenanmaan pannukakku on mielestäni yliarvostettua. Kardemumman makuinen löysähkö, päältä palanut pannukakku. No, meni se alas vadelmahillon ja kermavaahdon kera. senyum

Tässäpä tärkeimmät taisi tulla. Täytyy lisäillä, jos tuntuu sille.

Ja heti lisäystä: Isännän kommentti tuohon hampurilaisjuttuun:

Hieman koristeltu se hamppis juttu. Oikeasti se oli leipä siellä alla ja pihvi värinkin puolesta ihan raaka ja maistui ihan paskalta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo hampparijuttu: toinen pyöräreissuni Ahvenanmaalle, joskus pronssikauden loppupuolella, lopahti ennen kuin ehti oikeastaan alkaakaan koska erehdyin väärän snägärin asiakkaaksi Marianhaminassa jo tulopäivän iltana. Kolmantena päivänä olo oli jo sen verran parempi, että pystyin seilaamaan takaisin mantereelle ja junailemaan itseni kotiin sairastamaan. Perinteet ovat näemmä yhä voimissaan!

T. Pvalila