maanantai 3. elokuuta 2009

Ompelurintamalla nyt ollu hiljaista

En ole ehtinyt ommella vähään aikaan mitään. Keräsin punaherukat pensaista viime viikolla ja mehustin ne. Eilen sain kerättyä mustaherukat ja pitäisi huomenna mehustaa. Vielä odottaa yksi pensas valkoherukkaa, tosin ne saattaa olla sitten jo ylikypsiä.blur Sitten pitäisi ehtiä keräämään karviaismarjat..

Perjantaina ajeltiin taas Turkuun. Tällä kertaa ei menty laivaan, vaan käytiin täällä. Siellä oli sinä iltana esiintymässä Kari Tapio, Tapani Kansa, Martti Servo ja Paula Koivuniemi. Mertti Servoa me mentiin sinne kuuntelemaan, mutta menihän noi muutkin siinä sivussa. Oli ihan hauska käydä tuulettumassa. Mukanamme oli miehen kaveri. Kiitokset hälle seurasta ja ukulelen viristyksestä! Ostettiin tytölle nimittäin kitaran kaveriksi ukulele.

Takas tullessa käytiin Kasvihuoneilmiössä ja mukaan sieltä lähti miekka koristeeksi seinälle, olkalaukku minulle ja Empulle puuauto.

Tänään olin töissä omalla työpaikallani ekaa päivää. Jollakin tavalla sielläkin on muutoksen tuulet puhaltaneet. Ihmisiä vaihtunut jne. Hieman sekavin tuntein sinne palaa..soal

Empulla on huomenna ensimmäinen tutustumispäivä päiväkotiin. Mennään sinne klo 10 aamulla. Iltapäivällä onkin sitten neuvolassa käynti. Et tällaisia meille kuuluu..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä päiväkotiin meno käynnisti lapsissa nopean kehityksen kauden: saivat uusia virikkeitä. En tarkoita, että nuo virikkeet olisivat olleet parempia kuin kotoa saatavat, mutta uusia ja erilaisia. Aluksi tuntui ihan oudolta, kun lapsi yht'äkkiä osasi asioita joita ei kotona ollut opetettu: lauluja, leikkejä, tapoja.

Ihan ehdottomasti olen sitä mieltä, että työttömien lapsille kuuluu myös paikka päiväkodissa: ei kyse ole työttömän oikeudesta saada lepäillä vaan lapsen oikeudesta saada samat eväät kuin toisetkin lapset saavat.

Lasta voi pitää kotona aina kouluikään asti, mutta lapsen henkilökohtaisista ominaisuuksista riippuen tämä *saattaa* johtaa eriasteisiin ongelmiin, kun lapsi koulussa joutuu sellaisten lasten ympäröimäksi, jotka jo vuosia ovat tottuneet toimimaan ryhmänä.

T. Pvalila

Tuikku kirjoitti...

Kiitos kommentista (ja myös edellisestä). :) Juu, huomattu on omalla kohdalla. En itse ollut hoidossa lapsena, vaan kotona äidin helmoissa koulun aloittamiseen asti. Arka ja ujo jne. Empullekin tekee ihan varmasti hyvää mennä päiväkotiin, sitä vaan ajattelee niin tunteella, että mitenhän se mun oma pikku mussukka siellä pärjää..